Ένα νέο κεφάλαιο για ένα μέρος που ονομάζεται σπίτι

Ένα νέο κεφάλαιο για ένα μέρος που ονομάζεται σπίτι

Mai 5, 2023 0 Von admin

Εάν συμβαδίζατε με τα πρόσφατα μας Σειρά CEO Log, ξέρετε ότι η αναζήτησή μας για έναν νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο ήταν μια μακρά, και μερικές φορές, προκλητική διαδικασία. Και αν μας ακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (υπόδειξη, υπόδειξη! @apch2830) γνωρίζετε επίσης ότι ήμασταν στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε ότι επιτέλους βρήκαμε το κατάλληλο άτομο για να οδηγήσει την APCH στο μέλλον. Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, καλωσορίσαμε τη Norayma Cabot στην APCH ως τον νέο μας Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Καθίσαμε με τη Norayma για να μιλήσουμε για τη μη κερδοσκοπική εργασία, τις συμβουλές της για τους νέους στο APCH και τη δική της ιστορία που μεγάλωσε εδώ στο Λος Άντζελες. Ελπίζουμε ότι θα συμμετάσχετε μαζί μας για να καλωσορίσετε τη Norayma στο σπίτι καθώς ξεκινάμε μαζί αυτό το νέο κεφάλαιο για το APCH. Απολαμβάνω!

Τι σας τράβηξε στη μη κερδοσκοπική εργασία;

Είμαι στον μη κερδοσκοπικό τομέα για πάνω από 20 χρόνια, και αυτό που με τράβηξε στη δουλειά ήταν πραγματικά οι άνθρωποι. Μέσα από αυτή τη δουλειά, βρήκα μια απίστευτη ομάδα ανθρώπων που συγκεντρώνονται για να κάνουν σωστά τις κοινότητες που υπηρετούν. Βρήκα ανθρώπους με καρδιά, πάθος και αφοσίωση που προσπαθούσαν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο και αυτό ήταν τόσο ενθαρρυντικό. Ένιωθα σαν να είχα βρει μου άνθρωποι, και αυτό είναι που μου είχε απήχηση περισσότερο και γιατί ερωτεύτηκα αυτό το έργο. Για μένα, είναι αυτή η σύνδεση και η συνεργασία, αυτός ο κοινός σκοπός της υποστήριξης των κοινοτήτων που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες, που με συγκινεί πραγματικά. Λέμε πάντα «Καλώς ήρθατε στην οικογένεια» και καθώς μπήκα στη δουλειά, ένιωσα πραγματικά ότι ολόκληρη η μη κερδοσκοπική κοινότητα είναι μια οικογένεια, ότι εδώ είναι η καρδιά μου και σε αυτό ήθελα να αφιερώσω τη ζωή μου.

Στους ηγετικούς σας ρόλους, ποια πτυχή της ηγεσίας απολαμβάνετε περισσότερο;

Μου αρέσει να συγκεντρώνω τους ανθρώπους. Αυτό είναι που απολαμβάνω περισσότερο. Από νωρίς, δεν φιλοδοξούσα να γίνω Διευθύνων Σύμβουλος. Αλλά όσο πιο ψηλά έφτανα στην καριέρα μου, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα ότι μπορούσα να κάνω τη διαφορά ως ηγέτης και τώρα βλέπω την ηγεσία ως μια ευκαιρία να επηρεάσω και να υποστηρίξω τους ανθρώπους. Έχω εργαστεί σε μερικούς οργανισμούς όπου ένιωσα ότι οι πόροι και η υποστήριξη δεν ήταν αρκετά για να κάνω τη δουλειά και βρήκα τον εαυτό μου απογοητευμένο. Η δουλειά είναι αρκετά σκληρή και χωρίς αυτή την υποστήριξη από την ηγεσία, γίνεται πιο δύσκολη – δημιουργεί εξάντληση και είναι μη βιώσιμη. Ένιωσα ότι θα μπορούσα να το αλλάξω αυτό, σαν να μπορούσα να δημιουργήσω μια κουλτούρα μέσα σε έναν οργανισμό που επικεντρώνεται πραγματικά σε εκείνους που κάνουν τη δουλειά, σε αυτούς που πραγματικά παρέχουν τις υπηρεσίες καθημερινά. Σκέφτηκα μέσα μου, όσο καλύτερα μπορώ να τους υποστηρίξω και όσο περισσότερους πόρους μπορώ να φέρω, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είναι οι άνθρωποι και τόσο πιο αποτελεσματική και αποτελεσματική η δουλειά μας.

Αυτό είναι το κομμάτι που αγαπώ πραγματικά στην ηγεσία – ότι μπορώ να συνεργάζομαι και να υποστηρίζω ανθρώπους που είναι καταπληκτικοί σε αυτό που κάνουν. Είναι όλοι ειδικοί στους δικούς τους τομείς και μπορώ να τους φέρω μαζί για να οικοδομήσουμε ένα κοινό όραμα και να βοηθήσω να προχωρήσει ένας οργανισμός μπροστά με ουσιαστικούς τρόπους. Λέμε συχνά «Εμείς παίρνω να κάνω αυτή τη δουλειά», και αισθάνομαι ότι όταν δημιουργείτε αυτό το περιβάλλον όπου οι άνθρωποι νιώθουν ότι βλέπουν, υποστηρίζονται και αποτελούν μέρος κάτι μεγαλύτερου, γίνεται πραγματικά ένα κάλεσμα και ναι, η δουλειά είναι δύσκολη και μπορεί να είστε κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας, αλλά επιστρέφεις σπίτι νιώθοντας πολύ καλά με αυτό που έκανες.

Η Norayma μοιράζεται λέξεις με νόημα με την κοινότητα APCH στην εκδήλωση Hello, Goobye και A Movie.

Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που έχετε για τους νέους στο APCH;

Η πιο σημαντική συμβουλή που έχω είναι να χτίσεις μια κοινότητα γύρω σου. Βρείτε άτομα με τα οποία αισθάνεστε συνδεδεμένοι, που σας συγκινούν, σας εμπνέουν και σας παρακινούν. Όλοι αντιμετωπίζουμε διαφορετικές προκλήσεις στη διάρκεια της ζωής μας και όσο μεγαλύτερο είναι το δίκτυο υποστήριξής μας, τόσο πιο ασφαλείς νιώθουμε να ρισκάρουμε, να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και να εξερευνούμε.

Θα έλεγα επίσης, ονειρευτείτε μεγάλα γιατί πραγματικά μπορείτε να πετύχετε οτιδήποτε βάλετε στο μυαλό και την καρδιά σας. Το πραγματικό ερώτημα είναι, είστε διατεθειμένοι να βάλετε τη δουλειά; Για μένα αποτυχία σημαίνει ότι κάτι δεν λειτούργησε ότι τρόπος ότι ώρα, αλλά πώς θα συνεχίσουμε; Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτή την αποτυχία και τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά την επόμενη φορά; Είμαι πολύ πεισματάρης (θα σας πει όλη μου η οικογένεια), αλλά το πείσμα μου με έχει πάει μακριά – θα δοκιμάσω τα πράγματα ξανά και ξανά με διαφορετικούς τρόπους μέχρι να βρω κάτι που να λειτουργεί. Νομίζω ότι υπάρχει πραγματική δύναμη στην επιμονή. Μείνετε λοιπόν συγκεντρωμένοι, δουλέψτε σκληρά και κατανοήστε ότι η ζωή αλλάζει πάντα και πρέπει να την αγκαλιάσετε.

Βρείτε το πάθος σας και αφήστε αυτό να είναι ο οδηγός σας και μετά βρείτε ανθρώπους γύρω σας που θα σας ανεβάσουν. Δημιουργήστε κοινότητα με αυτούς τους θετικούς ανθρώπους, ώστε όταν χρειάζεστε βοήθεια να μπορείτε να τους καλείτε. Μερικές φορές όλοι χρειαζόμαστε λίγη ζωηρή συζήτηση και ώθηση, και νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να το κάνουν αυτό για εσάς είναι τόσο σημαντικοί.

Πώς ήταν για σένα που μεγάλωσες στο LA;

Θυμάμαι ξεκάθαρα αυτή τη μέρα στο κολέγιο στο μάθημα κοινωνιολογίας μου, όταν κάναμε ένα έργο που ονομαζόταν «Περιήγηση στο Λος Άντζελες». Το έργο μας οδήγησε σε διάφορες κοινότητες του Λος Άντζελες και θα εξετάσαμε τους κοινωνικοοικονομικούς δείκτες που έκαναν τις κοινότητες εύπορες, χαμηλό εισόδημα κ.λπ., και θα εντοπίσαμε τις διαφορές. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να χαρτογραφήσουμε την περιήγησή μας και να αναγνωρίσουμε τα απογραφικά τμήματα. Από περιέργεια, έψαξα το δικό μου απογραφικό φυλλάδιο και ανακάλυψα ότι ζούσα σε μια κοινότητα χαμηλού εισοδήματος (ήμουν στα 20 μου τότε). Θυμάμαι ότι πήγα σπίτι και ρώτησα τη μαμά μου, «Είμαστε φτωχοί;» και μου είπε «Λοιπόν, τι νόμιζες;». Θυμάμαι ότι σκέφτηκα μέσα μου: «Λοιπόν, δεν πίστευα ότι ήμασταν πλούσιοι, αλλά δεν πίστευα ότι ήμασταν φτωχοί».

Κοιτάζω πίσω που μεγάλωσα στο East LA και γνώριζα ανθρώπους που είχαν ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από μένα, που εμπλακούν σε συμμορίες και βία. Ήταν δύσκολο μερικές φορές, αλλά οι γονείς μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί και με κράτησαν πραγματικά συγκεντρωμένη στο σχολείο και μου ενστάλαξαν τη σημασία της εκπαίδευσης. Νομίζω ότι εκτιμώ και καταλαβαίνω πώς είναι για πολλά μέλη μας του APCH, και ελπίζω επίσης να φέρω μια αίσθηση ευκαιρίας. Ναι, συμβαίνουν τόσα πολλά στον κόσμο, και όχι, δεν έχετε τον έλεγχο πάνω σε αυτά, αλλά έχετε τον έλεγχο της δικής σας ζωής και των αποφάσεών σας. Θα χρειαστεί μεγάλη δύναμη για να αλλάξει η εμφάνιση αυτών των κοινοτήτων. Είναι δυνατόν? Απολύτως. Πιστεύω ότι τα παιδιά μπορούν να μεγαλώσουν σε πιο ασφαλείς γειτονιές όπου η ίδια η κοινότητα φροντίζει τα παιδιά μας, και μέχρι να φτάσουμε εκεί, υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και θέλουν να είναι μια υποστηρικτική δύναμη.

Είμαι ευγνώμων για τις εμπειρίες που είχα μεγαλώνοντας στο Λος Άντζελες γιατί μου έδωσαν εκτίμηση για τους ανθρώπους στη ζωή μου που στήριξαν το ταξίδι μου. Κοιτάζοντας πίσω σε αυτό που έχω αντιμετωπίσει και βλέποντας πώς με έχει διαμορφώσει σε κάποιον που θέλει να φέρει αυτή την αίσθηση της φροντίδας, της αγάπης και της συμπόνιας σε άλλους ανθρώπους, αυτό είναι που πραγματικά έγινε για μένα. Όχι μόνο μου έχει δώσει μια αίσθηση ευγνωμοσύνης, αλλά μου έχει ενσταλάξει μια αίσθηση ευθύνης να υποστηρίζω τους άλλους.


Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες που έχουμε τη Norayma μαζί μας, που μας οδηγεί στην τέταρτη δεκαετία υπηρεσίας του A Place Called Home στο South Central.

Για να μάθετε περισσότερα για τη δουλειά μας και πώς μπορείτε να επενδύσετε στην επιτυχία εκατοντάδων νέων στο South Central, επισκεφτείτε το apch.org.