Έτος ρεκόρ για το πρόγραμμα κινήτρων της Κροατίας το 2017

Έτος ρεκόρ για το πρόγραμμα κινήτρων της Κροατίας το 2017

März 17, 2023 0 Von admin


ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Οι σωρευτικές τοπικές δαπάνες για διεθνείς παραγωγές που υπέβαλαν αίτηση για κίνητρα το 2017 ήταν σχεδόν 25,4 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με το 2016 και περισσότερες από το έτος ρεκόρ του 2015.

Το Κροατικό Οπτικοακουστικό Κέντρο δεν έχει εκδώσει ακόμη τους τελικούς αριθμούς, αλλά συμφωνεί για την αξιοσημείωτη πρόοδο του προγράμματος που εφαρμόστηκε το 2012. Έντεκα έργα υποβλήθηκαν αίτηση για φορολογικά κίνητρα στην Κροατία το 2017.

Το 2015 δέκα διεθνείς παραγωγές υπέβαλαν αίτηση για κίνητρα με σωρευτική τοπική δαπάνη περίπου 20,5 εκατ. ευρώ. Το 2016 επτά διεθνείς παραγωγές είχαν τοπικές δαπάνες σχεδόν 10 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των έργων που έκαναν αίτηση για κίνητρα και γυρίστηκαν επίσης το 2017 είναι η σειρά του BBC One ΜακΜαφία σκηνοθεσία Τζέιμς Γουότκινς (υπηρεσία MP Film Production) και τη σειρά 10 μερών AMC Ο Τρόμος σκηνοθεσία David Kajganich και Soo Hugh, παραγωγή Ridley Scott και σέρβις Ταινία Πρεσβείακαθώς Ρομπέν των Δασών του Otto Bathurst (με Pak Media σέρβις) και Ο Φύλακας Άγγελος από τον Arto Halonen (με MP Film Production συμπαραγωγή).

Επίσης, από το καθεστώς φορολογικών κινήτρων το 2017 επωφελήθηκαν ο Ol Parker’s Mamma Mia: Here We Go Againη συνέχεια της Universal Pictures στο επιτυχημένο μιούζικαλ της του 2008, το οποίο γυρίστηκε στην Κροατία για 24 ημέρες (η ταινία εξυπηρετήθηκε από την Pakt Media), η συμπαραγωγή Ολλανδίας/Βελγίου/Κροατίας Ραφαήλ του Ben Sombogaart με την Κροατία Πυρήνας φιλμ ως συμπαραγωγός μειοψηφίας, δανέζικης ταινίας μεγάλου μήκους ΣΩΣΙΒΙΑ λεμβοςσε σκηνοθεσία Josefine Kirkeskov και συμπαραγωγή της MP Films της Κροατίας, βρετανική τηλεοπτική σειρά Φίλησέ με Πρώτα και ταινία μεγάλου μήκους Ίμπιζασε σκηνοθεσία Alex Richanbach.