Ανοίξτε τα κολλημένα Windows σε 4 εύκολα βήματα

Ανοίξτε τα κολλημένα Windows σε 4 εύκολα βήματα

Mai 23, 2023 0 Von admin
κολλημένο παράθυρο

Εάν έχετε ένα παλιό σπίτι, τότε πιθανότατα έχετε κολλήσει ένα παράθυρο. Με την πάροδο των χρόνων, πολλές στρώσεις μπογιάς από τεμπέληδες ζωγράφους και ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν συνήθως κλείσει τα περισσότερα παράθυρα σε ένα ιστορικό σπίτι. Αλλά, δεν χρειάζεται να ζεις πια με αυτό. Αν είναι μόνο μερικές στρώσεις μπογιάς που στέκονται ανάμεσα σε εσάς και λίγο καθαρό αέρα, τότε μπορώ να σας δείξω πώς να κάνετε τα πράγματα να κινηθούν ξανά.

Τα εργαλεία

Δεν χρειάζεστε πολλά εργαλεία για αυτό το έργο, αλλά εδώ είναι τα λίγα που χρησιμοποιώ και προτείνω για να γίνει σωστά η δουλειά.

Βήμα #1 Επιθεωρήστε τα κορδόνια φύλλου

Για να προσδιορίσουμε εάν η βαφή είναι η αιτία των προβλημάτων σας, θα πρέπει να ελέγξουμε μερικά πράγματα. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι τα κορδόνια του φύλλου είναι ακόμα σε κατάσταση λειτουργίας. Τραβήξτε τα για να δείτε αν εξακολουθούν να είναι στερεωμένα στα βαρίδια των φύλλων στις τσέπες τους.

Αν οι τροχαλίες στρίβουν και νιώθεις την ένταση από τα βάρη του φύλλου, τότε μάλλον είσαι σε καλή φόρμα. Εάν τα κορδόνια λείπουν ή δεν είναι πλέον στερεωμένα στα βάρη, τότε θα χρειαστεί να ξανασχονίσετε το φύλλο αφού το κόψετε ελεύθερο. Μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό σε αυτήν την ανάρτηση, Πώς να: Σπασμένα να αντικαταστήσετε τα κορδόνια φύλλου.

Κόψτε το χρώμα IntΒήμα #2 Ελευθερώστε το εσωτερικό

Τα περισσότερα παλιά παράθυρα έχουν βαφτεί κλειστά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, οπότε ας ξεκινήσουμε με το εσωτερικό. Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι ξυραφιού για να τραβήξετε μια ευθεία γραμμή μεταξύ του φύλλου και των στοπ των παραθύρων και στις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, σφυρηλατήστε το 10-σε-1 σας στο χώρο κατά μήκος της γραμμής για να σπάσετε απαλά το δέσιμο κουνώντας το λίγο.

Μπορείτε να αποφύγετε το κόψιμο και το αδιάκριτο χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο εργαλείο που ονομάζεται α Sash Saw που έχει σχεδιαστεί για να πριονίζει τη γραμμή βαφής και να καθαρίζει αυτόν τον ενοχλητικό σύνδεσμο. Μπορείτε να δείτε ένα Sash Saw που απεικονίζεται στην επάνω εικόνα αυτής της ανάρτησης.

Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο στη ράγα συνάντησης (όπου το επάνω και το κάτω φύλλο συναντώνται όταν βρίσκονται σε κλειστή θέση.) Θα χρειαστεί να έχετε ξεκλειδώσει το κλείδωμα του φύλλου για να χωρίσετε τα δύο φύλλα.

Κόψτε Ext χρώμα

Βήμα #3 Ελευθερώστε το εξωτερικό

Κάντε το ίδιο με το εσωτερικό, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα κόψετε μεταξύ του φύλλου και της χωρίστρας (που είναι το τετράγωνο κομμάτι επένδυσης ακριβώς έξω από το φύλλο.)

Στη συνέχεια, προχωρήστε στην κάτω πλευρά της ράγας συνάντησης. Μετά από αυτό, μην ξεχάσετε να κόψετε το χρώμα και να χρησιμοποιήσετε το μαχαίρι στόκου σας στο κάτω μέρος του φύλλου όπου συναντά το περβάζι του παραθύρου. Όλες αυτές οι περιοχές μπορούν επίσης να κοπούν χρησιμοποιώντας το Sash Saw, καθώς είναι σχεδιασμένο να ακουμπάει στην επιφάνεια ενώ κόβει το χρώμα.

Βήμα #4 Ανοίξτε το Παράθυρό σας

Ανοιχτό παράθυρο

Τώρα, επιστρέψτε προς τα μέσα και προσπαθήστε αργά να ανοίξετε το παράθυρο. Εάν εξακολουθεί να είναι επίμονο, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία σας για να καθαρίσετε το υπόλοιπο χρώμα από τις αρθρώσεις που παρουσιάζουν πρόβλημα.

Μόλις το μετακινήσετε λίγο, συνεχίστε να ανοίγετε και να κλείνετε απαλά το παράθυρο. Θα συνεχίσει να γλιστράει ευκολότερα και ευκολότερα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά Κερί παραθύρου στα πλάγια της πλάκας και του φύλλου για να το βοηθήσετε να γλιστρήσει πιο ομαλά.

Αν θέλετε να προχωρήσετε περισσότερο και να αφαιρέσετε το φύλλο για αποκατάσταση, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να παρακολουθήσετε πώς μπορούν να αφαιρεθούν τόσο το επάνω όσο και το κάτω φύλλο και να λειτουργήσουν ομαλά.