Η Walmart θέλει να ψωνίσεις στο μετασύμπαν

Η Walmart θέλει να ψωνίσεις στο μετασύμπαν

Oktober 22, 2022 0 Von admin

Όταν η μητρική εταιρεία του Facebook άλλαξε το όνομά της σε Meta, γεννήθηκε πλήρως η ιδέα ενός πιο καθιερωμένου «μεταverse», ή εικονικού κόσμου. Για μερικούς από εμάς, αυτή είναι μια ιδέα που μπορεί να φανταστεί εντελώς τον εγκέφαλο. Για άλλους, το μετασύμπαν παρέχει μια εντελώς νέα ευκαιρία για έναν κοινωνικό κόσμο, όχι εντελώς ξεχωριστό από τη φυσική πραγματικότητα.

Ανεξάρτητα από τη γνώμη σας για αυτήν τη νέα, αναπτυσσόμενη πραγματικότητα, είναι εδώ για να μείνει — τουλάχιστον προς το παρόν. Ειδικά με τους γίγαντες του λιανικού εμπορίου όπως η Walmart να σπρώχνουν τώρα την επωνυμία τους στο μετασύμπαν.

Σωστά, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στον εικονικό κόσμο της Walmart στο Roblox, μια κορυφαία πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών.

Γιατί το κάνουν αυτό; Και περιμένουν μεγάλη απόδοση για να το κάνουν; Ας ανακαλύψουμε.

Η Walmart μπαίνει στο μετασύμπαν

Πηγή: Walmart

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Walmart ανακοίνωσε ότι έκαναν ένα βήμα στο μετασύμπαν μέσω μιας συνεργασίας με τη Roblox, μια πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών που χρησιμοποιείται κυρίως από τη Gen Z. Με αυτήν, η Walmart κυκλοφόρησε δύο εμπειρίες VR:

  • Walmart Land — Η Walmart παίρνει μια ολόκληρη εικονική κοινότητα, η Walmart Land προσφέρει παιχνίδια που μπορούν να σας κερδίσουν μάρκες και σήματα, ένα κατάστημα „verch“ και τρεις εμπειρίες: Electric Island, House of Style και Electric Fest.
  • Walmart’s Universe of Play — Το Universe of Play έχει καθηλωτικά παιχνίδια με πρωταγωνιστές πολλά αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε και αυτοπροσώπως, όπως προϊόντα από το Paw Patrol και το Jurassic World. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κερδίσουν ανταμοιβές τις οποίες μπορούν να εξαργυρώσουν για επιπλέον εμπορεύματα avatar.

Πηγή: Walmart

Σε μια τεράστια προσπάθεια να γίνει η μάρκα αναγνωρίσιμη στις νεότερες γενιές, ο εικονικός κόσμος της Walmart συνοδεύεται από ένα μουσικό φεστιβάλ με καλλιτέχνες όπως οι Kane Brown, Madison Beer και Yungblud. Επιπλέον, υπάρχει ένα blimp (εικονικό, φυσικά) που ρίχνει παιχνίδια, και ένας τόνος διαφορετικών επιλογών παιχνιδιού.

Υπάρχει επίσης ένα κατάστημα εικονικών εμπορευμάτων, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό που μπορούν να βρουν οι προσωπικοί πελάτες της Walmart στα καταστήματα.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς το Metaverse θα αλλάξει το οικονομικό μας τοπίο

Γιατί η Walmart μπαίνει στο μετασύμπαντο;

Η Walmart δεν αποφάσισε να δημιουργήσει έναν κόσμο VR μόνο και μόνο επειδή είναι το ωραίο πράγμα (αν και φαίνεται να είναι μια πολύ δημοφιλής απόφαση μεταξύ των μεγάλων εμπορικών σημάτων). Υπήρχαν δύο βασικοί λόγοι στο παιχνίδι:

1. Προσπαθούν να προσεγγίσουν τις νεότερες γενιές

Είναι σαφές ότι η Walmart έχει αναγνωρίσει ότι οι ίδιοι (και πολλοί άλλοι έμποροι λιανικής) είχαν προηγουμένως αφήσει εντελώς το Gen Z έξω από τις καμπάνιες μάρκετινγκ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart, William White, είπε πρόσφατα ότι αυτή η νέα εικονική εμπειρία προορίζεται να φτάσει σε αυτήν τη γενιά.

Με τη σειρά του, η ιδέα φαίνεται να είναι ότι η Gen Z θα αναγνωρίσει θετικά τη μάρκα – μια που παραδοσιακά συνδέεται με μια παλαιότερη επίδειξη.

2. Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που ψωνίζουμε

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι προσωπικές αγορές μειώθηκαν σημαντικά. Οι διαδικτυακές αγορές, από την άλλη πλευρά, εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Παρόλο που η πανδημία έχει μειωθεί, οι διαδικτυακές αγορές συνεχίζουν να είναι ένας από τους νούμερο ένα τρόπους πολλοί από εμάς ψωνίζουμε.

Προκειμένου να συμβαδίσει με άλλα μεγάλα ονόματα (όπως, βήχας, Amazon), η Walmart έπρεπε να γίνει δημιουργική. Αυτό τους προσφέρει αυτό το επόμενο βήμα: έναν τρόπο να προσεγγίσουν έναν νέο τύπο αγοραστή όπου βρίσκονται (ή, τουλάχιστον, εκεί όπου ο Mark Zuckerberg λέει ότι θα είναι).

Πώς θα απαντήσει το Gen Z;

Είναι δύσκολο να πει κανείς πώς ακριβώς θα ανταποκριθεί το Gen Z στο νέο σύμπαν της Walmart, αλλά η επιτυχία του Roblox μιλάει από μόνη της. Με πάνω από 200 εκατομμύρια μηνιαίες παίκτες, το Roblox είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα. Και περίπου το 70% των χρηστών του είναι Gen Z.

Οι Gen Zers έχουν ήδη συνηθίσει να ζουν εικονικά και το ένα τρίτο από αυτούς δηλώνουν ότι θα ήθελαν να δουν επωνυμίες να επεκτείνονται στο metaverse, σύμφωνα με μια μελέτη Marketing Dive. Επιπλέον, οι Gen Zers δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξοδέψουν σε πλατφόρμες gaming. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το 20% των ερωτηθέντων Zoomers θα ξοδέψουν τους «διασκεδαστικούς» προϋπολογισμούς τους σε ψυχαγωγία και αγορές εντός παιχνιδιού τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μπορεί επίσης να εκπλήξει μερικούς, αλλά η Walmart είναι μια αγαπημένη μάρκα μεταξύ της Gen Z, σύμφωνα με μελέτη της Morning Consult. Κατατάχθηκε αρ. 6, με τους αγοραστές της Gen Z να επιλέγουν το Walmart έναντι άλλων καταστημάτων μεγάλου κουτιού όπως το Target.

Δεδομένων των παραπάνω στατιστικών, η Walmart λαμβάνει μια σημαντική απόφαση για την επωνυμία – μια απόφαση που είναι πιθανό να λειτουργήσει υπέρ της στο μέλλον, καθώς η Gen Z μεγαλώνει και γίνεται οι κυρίαρχοι αγοραστές.

Ποιες άλλες εταιρείες κάνουν το ίδιο πράγμα;

Αν και η Walmart είναι από τις πρώτες που συνεργάζονται με τη Roblox για να δημιουργήσουν τον δικό τους εικονικό κόσμο, δεν είναι οι μόνοι.

Εκτός από τη Walmart, θα δείτε άλλα μεγάλα ονόματα στον κόσμο της Roblox, όπως:

  • Nike – Το Nikeland, ο εικονικός κόσμος της Nike στο Roblox, περιλαμβάνει αρένες και γήπεδα, κτίρια και παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στους χρήστες. Ενώ ο κόσμος εξακολουθεί να μεγαλώνει, Η Nike έχει μεγάλα σχέδια να αυξήσουν τις ενσωματώσεις προϊόντων τους.
  • Φορτηγά – Vans Worldπου απευθύνεται στους skateboarders, επιτρέπει στους χρήστες να εξασκούν εικονικές τεχνικές πατινάζ, να σχεδιάζουν το δικό τους ζευγάρι Vans και να σχεδιάζουν τα δικά τους skateboards.
  • Gucci – Gucci εγκαινίασε το Gucci Garden τον Μάιο του 2021. Με θεματικά δωμάτια και είδωλα, το VR της Gucci επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν εικονικά ρούχα Gucci που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον δημιουργό Roblox, Rook Vanguard.
  • Sony Music — Sony και Roblox είναι από καιρό συνεργάτες, με τον Lil Nas X να πραγματοποιεί την πρώτη εικονική συναυλία στο Roblox. Η σύμπραξή τους επεκτείνεταιμε περισσότερους (ακόμη ανώνυμους) μουσικούς να εμφανίζονται στην πλατφόρμα.
  • Spotify – Spotify κυκλοφόρησε το Spotify Island στο Roblox, γίνεται ο πρώτος στον μουσικό χώρο που εντάσσεται στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Το νησί έχει σκοπό να φέρει κοντά καλλιτέχνες και ακροατές για να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια. Κάθε «νησί» βασίζεται σε ένα θέμα ή είδος μουσικής.

Και αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των εταιρειών που συνεργάζονται με τη Roblox ή που επενδύουν στο metaverse.

Για παράδειγμα, η Google έχει επένδυσε 35,9 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ιδιωτικό μετοχικό ταμείο που προορίζεται για έργα metaverse.

Ακόμη και εκείνοι του χρηματοπιστωτικού τομέα έχουν επενδύσει. Η JP Morgan είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αυτοί έχουν ένα σαλόνι στην Decentralandένας άλλος κόσμος VR.

Η κατώτατη γραμμή

Η Walmart έγινε επίσημα εικονική, λανσάροντας το Walmart Land και το Walmart’s Universe of Play στο Roblox. Σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να φτάνει στο Gen Z, η Walmart προσφέρει εικονικές συναυλίες, εμπορικά προϊόντα, παιχνίδια και πολλά άλλα.

Με τη Walmart να είναι ήδη μια αγαπημένη μάρκα σε ορισμένες νεότερες γενιές, η κίνηση φαίνεται να είναι έξυπνη από την πλευρά της Walmart.

Επιλεγμένη εικόνα: Sergei Elagin/Shutterstock.com

Διαβάστε περισσότερα: