Μέτρηση και επικοινωνία του οικονομικού αντίκτυπου της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής

Μέτρηση και επικοινωνία του οικονομικού αντίκτυπου της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής

März 16, 2023 0 Von admin

Ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 8:30 ώρα Ειρηνικού
Τοποθεσία: Online
Διάρκεια συνεδρίας: 1 ώρα 15 λεπτά – περιλαμβάνει Q&A

Με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Olsberg•SPI Leon Forde

Είναι σημαντικό οι επιτροπές ταινιών να είναι σε θέση να αναφέρουν με ακρίβεια τη δραστηριότητα παραγωγής στα ενδιαφερόμενα μέρη της κυβέρνησης και, όπου χρειάζεται (και με τη συγκατάθεση της παραγωγής), στο ευρύτερο κοινό. Όσο περισσότερα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν σχετικά με δαπάνες ανά τομέα, απασχόληση (ντόπιοι/μη ντόπιοι και αλλοδαποί) και άλλη δραστηριότητα, τόσο καλύτερα μια προμήθεια ταινίας μπορεί να μεταφέρει τα οικονομικά και άλλα οφέλη του κλάδου.

Αυτό το κριτικό εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε:
κατανοώντας τον οικονομικό αντίκτυπο της παραγωγής οθόνης
– εξασφάλιση επαρκούς συλλογής δεδομένων και ποιότητας δεδομένων, και
– μεγιστοποίηση των μηνυμάτων και των επικοινωνιών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

Ο Leon είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της Olsberg•SPI, έχοντας ενταχθεί στην εταιρεία το 2013 μετά από 15 χρόνια ως ανώτερος δημοσιογράφος και συντάκτης για το Screen International. Το 2017 παρέδωσε The State of the UK Independent Film Sector, μια σημαντική ανάλυση όλων των κυκλικών και δομικών αλλαγών που έχουν συμβεί στην ανεξάρτητη κινηματογραφική επιχείρηση και πώς το μεταβαλλόμενο τοπίο επηρεάζει τις συνθήκες. Αυτή η ανεξάρτητη μελέτη πραγματοποιήθηκε για τον οργανισμό παραγωγών του Η.Β.

Το έργο του Leon για την Olsberg•SPI καλύπτει ένα ευρύ φάσμα έργων διεθνούς στρατηγικής, επιχειρηματικού σχεδιασμού, σκοπιμότητας και διορατικών έργων. Πρόσφατα, αυτά περιλάμβαναν έργα που σχετίζονται με την ανάπτυξη εγκαταστάσεων παραγωγής, τη δημιουργία νέων εθνικών κινήτρων αυτόματης παραγωγής, την ανάπτυξη επιτροπών ταινιών και την εθνική και περιφερειακή στρατηγική τουρισμού οθόνης.

Ο Leon έχει μιλήσει για τον κινηματογράφο στο BBC και το CNN και σε διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια, και έχει επίσης συνεισφέρει σε ένα ευρύ φάσμα μέσων ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Βρετανικής Ακαδημίας Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.