Νικητές βραβείων Όσκαρ 2022 |  MOVIE MUSIC ΗΒ

Νικητές βραβείων Όσκαρ 2022 | MOVIE MUSIC ΗΒ

März 13, 2023 0 Von admin

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS) ανακοίνωσε τους νικητές των 95ων βραβείων Όσκαρ, τιμώντας την καλύτερη ταινία του 2022.

Στην κατηγορία Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, ο συνθέτης Volker Bertelmann κέρδισε το βραβείο για τη μουσική του για τη νέα εκδοχή της κλασικής αντιπολεμικής ιστορίας All Quiet on the Western Front, βασισμένη στο σπουδαίο μυθιστόρημα όλων των εποχών του Erich Maria Remarque. Κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο Bertelmann είπε:

«Λοιπόν, σας ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ την Ακαδημία για αυτήν την τεράστια αναγνώριση. Όταν δούλευα την ταινία σκεφτόμουν μερικές φορές τη μαμά μου, γιατί μου έλεγε, κάθε τόσο, όταν θέλεις να αλλάξεις την ανθρωπιά και την ενσυναίσθηση στον κόσμο, πρέπει να ξεκινήσεις μόνος σου και με το δικό σου το δικό σας περιβάλλον, γιατί μαθαίνετε από αυτό και μπορείτε να δείξετε πραγματικά πού είμαστε όλοι – πώς μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί. Λοιπόν, ξέρετε, δουλεύοντας σε μια τέτοια ταινία πάντα συγκινείστε βαθιά και μερικές φορές πρέπει να κάνετε την οθόνη πολύ μικρή γιατί γίνονται τόσες πολλές εκρήξεις. Θέλω να πω ευχαριστώ στη γυναίκα μου, Ελισάβετ, και τα παιδιά μου εκεί πάνω, τη Λόττε, την Παυλίνα και τον Λούκας. Στους Malthe Grunert και Edward Berger, και σε όλο το καστ και το συνεργείο, για την εκπληκτική δεξιοτεχνία τους. Στο Netflix για την τεράστια υποστήριξή τους. Και στους συνυποψηφίους μου, Carter, John, Justin, Son Lux, ότι μπορώ να γίνω μέρος μιας τόσο μοναδικής, ανθρώπινης και ποικιλόμορφης ομάδας ταλαντούχων συνθετών, αυτό είναι για μένα ένα μεγάλο δώρο. Και τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για αυτήν την υπέροχη βραδιά. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Carter Burwell για το The Banshees of Inisherin, ο Justin Hurwitz για το Babylon, ο Ryan Lott, ο Rafiq Bhatia και ο Ian Chang (Son Lux) για το Everything Everywhere All at Once και ο John Williams ή The Fabelmans.

Στην κατηγορία του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, οι νικητές ήταν οι MM Keeravani και Kanukuntla Subhash Chandrabose για το „Naatu Naatu“ από τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας του Bollywood RRR.

Οι άλλες υποψηφιότητες ήταν η Stephanie Germanotta (Lady Gaga) και ο Michael Tucker (Bloodpop) για το „Hold My Hand“ από την Top Gun: Maverick, Ryan Lott, David Byrne και Mituski Miyawaki (Mitski) για το „This Is A Life“ από το Everything Everywhere. All At Once, Temilade Openiyi (Tems), Robyn Rihanna Fenty, Ryan Coogler και Ludwig Göransson για το „Lift Me Up“ από το Black Panther: Wakanda Forever και η Diane Warren για το „Applause“ από το Tell It Like A Woman.