Πώς λειτουργούν οι μεταφορές υπολοίπου και κανόνες για διαφορετικούς εκδότες

Πώς λειτουργούν οι μεταφορές υπολοίπου και κανόνες για διαφορετικούς εκδότες

November 17, 2022 0 Von admin

Αν κοιτάζετε χρέος μερικών χιλιάδων δολαρίων και βρίσκεστε να κάνετε μόνο τις ελάχιστες πληρωμές, μια μεταφορά υπολοίπου θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για τα οικονομικά σας. Η χρήση μιας μεταφοράς υπολοίπου πιστωτικής κάρτας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλετε τον εαυτό σας από μια τρύπα σε μήνες και όχι σε χρόνια.

Μπορεί να είστε υποψήφιος για μεταφορά υπολοίπου εάν θέλετε:

 • Εξοικονομήστε χρήματα στις πληρωμές τόκων
 • Ενοποιήστε το χρέος σας από πολλαπλές πιστωτικές κάρτες

Ειλικρινά, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες (και ακόμη και χιλιάδες) δολάρια ανοίγοντας μια κάρτα με 0% εισαγωγή APR. Αλλά θα πρέπει να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι μεταφορές υπολοίπου προτού δεσμευτείτε.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις μεταφορές υπολοίπου και τις προσφορές πιστωτικών καρτών που οδηγούν το πρωτάθλημα.

Τι είναι η μεταφορά υπολοίπου;

Η μεταφορά υπολοίπου είναι ουσιαστικά ένας τρόπος εξόφλησης μιας πιστωτικής κάρτας με μια άλλη.

Για να είμαστε σαφείς, δεν πρόκειται για διαγραφή χρέους σε οποιαδήποτε μορφή ή μορφή. Θα εξακολουθείτε να έχετε το ίδιο ποσό χρέους πιστωτικής κάρτας με πριν — απλώς θα είναι σε διαφορετική πιστωτική κάρτα.

Αυτό μπορεί να ακούγεται εντελώς ανόητο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια στρατηγική που μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό μακροπρόθεσμα. Θα σας δείξω ακριβώς πώς σε ένα δευτερόλεπτο.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να εξοφλήσετε γρήγορα το χρέος της πιστωτικής κάρτας

Πώς λειτουργούν οι μεταφορές υπολοίπου;

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργούν οι μεταφορές υπολοίπου, επειδή υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις κάνετε.

Όταν κάποιος ξεκινά μια μεταφορά υπολοίπου, τις περισσότερες φορές έχει ανοίξει μια νέα πιστωτική κάρτα και θα ήθελε να μεταφέρει το χρέος από μια παλιά κάρτα(ες) στη νέα του κάρτα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανοίξετε μια νέα πιστωτική κάρτα για να χρησιμοποιήσετε αυτό το προνόμιο. Πολλοί εκδότες σάς επιτρέπουν να ζητήσετε μεταφορά υπολοίπου — μερικές φορές προσφέρουν ακόμη και όρους προσφοράς που κάνουν την προοπτική πολύ δελεαστική.

Όποια και αν είναι η κατάστασή σας, η διαδικασία είναι εύκολη. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να κάνετε την μπάλα να κυλήσει:

 • Υποβάλετε αίτημα ηλεκτρονικά. Μπορείτε συνήθως να ζητήσετε από τον εκδότη της κάρτας σας μεταφορά υπολοίπου μέσω του διαδικτυακού σας λογαριασμού. Θα χρειαστεί απλώς να τους δώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού καθώς και το ποσό που θέλετε να μεταφέρετε.
 • Καλέστε τον εκδότη της κάρτας σας. Εάν προτιμάτε να μιλήσετε με έναν άνθρωπο, μπορείτε να καλέσετε τον εκδότη της κάρτας σας. Να είστε έτοιμοι τόσο με τον αριθμό λογαριασμού του υπολοίπου που προσπαθείτε να μεταφέρετε όσο και με τον αριθμό της κάρτας στην οποία θέλετε να μεταφέρετε το υπόλοιπο — καθώς και με το ποσό του χρέους που μεταφέρετε.
 • Μέσω αλληλογραφίας. Μερικές φορές η πιστωτική σας κάρτα θα σας στείλει μια προσφορά για μεταφορά υπολοίπου από άλλη πιστωτική κάρτα με τη μορφή επιταγής. Μπορείτε να το συμπληρώσετε και να το στείλετε πίσω για να μεταφέρετε αποτελεσματικά το χρέος από άλλη κάρτα.
 • Ζητήστε μεταφορά υπολοίπου κατά τη διαδικασία αίτησης. Εάν ανοίγετε μια νέα κάρτα για να μεταφέρετε το χρέος σας, μερικές φορές μπορείτε να ζητήσετε τη μεταφορά σας πριν καν πατήσετε „υποβολή“ στην αίτηση κάρτας σας.

Σχεδόν όλες οι πιστωτικές κάρτες θα σας χρεώσουν μια προμήθεια μεταξύ 3% και 5% για το προνόμιο της μετεγκατάστασης του χρέους σας.

Τι είναι μια μεταφορά υπολοίπου 0% APR;

Πολλές πιστωτικές κάρτες προσφέρουν χαμηλό (ή ακόμα και ανύπαρκτο) εισαγωγικό επιτόκιο ως κίνητρο για αίτηση.

Οι βασιλιάδες των καρτών μεταφοράς υπολοίπου είναι αυτές που προσφέρουν εισαγωγικό 0% APR. Αυτό σας επιτρέπει να μεταφέρετε ένα υπόλοιπο και να σταματήσετε αμέσως τις υπέρογκες πληρωμές τόκων που σας παίρνουν οι τράπεζες.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα υπόλοιπο 4.000 $ σε μια κάρτα με 20% APR — και κάνετε μόνο την ελάχιστη πληρωμή των 95 $ κάθε μήνα. Με αυτόν τον ρυθμό, θα χρειαστείτε 73 μήνες για να εξοφλήσετε το υπόλοιπο. Με τόκο, θα καταλήξετε να πληρώσετε σχεδόν 3.000 $ συνολικά.

Τώρα, ας υποθέσουμε ότι ανοίγετε μια κάρτα με 0% εισαγωγικό APR για 21 μήνες σε μεταφορές υπολοίπου και συνεχή APR 16%. Θα μπορούσατε να εξοφλήσετε το χρέος σας σε 44 μήνες με το ίδιο ακριβώς ποσό πληρωμής και θα πληρώνατε μόνο λίγο περισσότερο από 900 $ σε συνολικό τόκο. Αυτό είναι μια εξοικονόμηση άνω των 2.000 $ σε πληρωμές τόκων — μόνο από το άνοιγμα μιας κάρτας μεταφοράς υπολοίπου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή αποπληρωμής του χρέους μας για να δείτε πότε θα εξοφληθεί το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας στο τρέχον Απρίλιο και στην ελάχιστη πληρωμή. Και πάλι, θυμηθείτε να λάβετε υπόψη την προμήθεια που σχετίζεται με τη μεταφορά υπολοίπου σας.

Διαβάστε περισσότερα: Οι καλύτερες πιστωτικές κάρτες μεταφοράς υπολοίπου 0%.

Πόσα μπορείτε να μεταφέρετε;

Μπορείτε να μεταφέρετε όσο το πιστωτικό όριο σας επιτρέπει.

Με άλλα λόγια, εάν η κάρτα „προορισμού“ στην οποία θέλετε να φθάσει το χρέος σας έχει πιστωτικό όριο 5.000 $, δεν μπορείτε να μεταφέρετε περισσότερα από 5.000 $. Οι μεταφορές υπολοίπου δεν θεωρούνται αγορές, αλλά καταναλώνουν το πιστωτικό όριο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτό. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, η κάρτα „προορισμού“ σας μπορεί να μην σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε το πλήρες πιστωτικό σας όριο με μεταφορά υπολοίπου. Οι εκδότες καρτών ενδέχεται επίσης να περιορίσουν το συνολικό ποσό που μπορείτε να μεταφέρετε, εάν έχετε υπερβολικό ποσό χρέους.

Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για το πόσο μπορείτε να υπολογίσετε τη μεταφορά με τις κορυφαίες τράπεζες:

 • American Express — 75% του πιστωτικού σας ορίου ή 5.000 $ (όποιο είναι λιγότερο)
 • Πρωτεύουσα ένα – Πλήρες πιστωτικό όριο (μείον χρέωση μεταφοράς υπολοίπου)
 • κυνηγητό – 95% του πιστωτικού σας ορίου ή 15.000 $ (όποιο είναι λιγότερο)
 • Citi – Πλήρες πιστωτικό όριο (μείον χρέωση μεταφοράς υπολοίπου)
 • Ανακαλύπτω – 95% του πιστωτικού σας ορίου (για να αφήσετε χώρο για χρέωση μεταφοράς υπολοίπου)

Τι είδους χρέος μπορείτε να μεταφέρετε;

Το είδος του χρέους που μπορείτε να μεταφέρετε στη νέα σας κάρτα εξαρτάται από τον εκδότη της πιστωτικής σας κάρτας.

Εδώ είναι οι μορφές χρέους που δέχεται κάθε μεγάλη τράπεζα για μεταφορές υπολοίπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να υπολογίσετε οποιαδήποτε μεταφορά οφειλής στην ίδια τράπεζα. Πρέπει να κάνετε μεταφορά από άλλη τράπεζα.

 • American Express Πιστωτικές κάρτες
 • Πρωτεύουσα ένα – Πιστωτικές κάρτες; προσωπικά δάνεια; δάνεια αυτοκινήτων? φοιτητικά δάνεια; στεγαστικά μετοχικά δάνεια
 • κυνηγητό – Πιστωτικές κάρτες
 • Citi – Πιστωτικές κάρτες; προσωπικά δάνεια; δάνεια αυτοκινήτων? φοιτητικά δάνεια; στεγαστικά μετοχικά δάνεια
 • Ανακαλύπτω – Πιστωτικές κάρτες; προσωπικά δάνεια; δάνεια αυτοκινήτων? φοιτητικά δάνεια; στεγαστικά μετοχικά δάνεια

Ορισμένοι εκδότες ενδέχεται να επιτρέπουν τη μεταφορά χρεών, όπως ιατρικούς λογαριασμούς και δάνεια ημέρας πληρωμής.

Η κατώτατη γραμμή

Και τώρα ξέρετε πώς να κάνετε μεταφορά υπολοίπου!

Εάν τα χρησιμοποιήσετε με σύνεση, μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ξεφορτωθείτε τα χρέη και να εξοικονομήσετε χρήματα για πληρωμές τόκων. Οι κανόνες για τους τύπους χρέους που μπορείτε να μεταφέρετε στην κάρτα σας — και πόσο χρέος μπορείτε να μεταφέρετε — διαφέρουν ανάλογα με τον εκδότη της πιστωτικής κάρτας.

Η μία σταθερά, ωστόσο, είναι ότι δεν θα μπορείτε να μεταφέρετε περισσότερο χρέος από το πιστωτικό όριο που έχετε στη διάθεσή σας. Εάν σκέφτεστε να ανοίξετε μια πιστωτική κάρτα με χαμηλό εισαγωγικό Απρίλιο, βεβαιωθείτε ότι η πιστωτική σας κατάσταση βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση, διαφορετικά μπορεί να διαπιστώσετε ότι η νέα σας κάρτα προσφέρει μόνο πιστωτικό όριο 1.000 $. Αυτό δεν βοηθάει πολύ εάν προσπαθείτε να ενοποιήσετε τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών ή να απαλλάξετε τον εαυτό σας από δρακόντειες χρεώσεις τόκων σε ένα μεγάλο κομμάτι χρέους.

Επιλεγμένη εικόνα: Watchara Ritjan/Shutterstock.com

Διαβάστε περισσότερα: