Πώς να: Απογυμνώστε το βαμμένο υλικό

Πώς να: Απογυμνώστε το βαμμένο υλικό

Mai 20, 2023 0 Von admin
υλικό βαμμένο με λωρίδες

Το παλιό υλικό είναι ακριβώς όπως όλα τα άλλα σε ένα παλιό σπίτι, καλυμμένο με μπογιά δεκαετιών. Το υλικό αντίκες μπορεί να είναι μερικά πολύ ελκυστικά και όμορφα δημιουργημένα κομμάτια τέχνης που αξίζει να αποκατασταθούν.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το χρώμα από το υλικό, δεν θέλετε απλώς να ξεκινήσετε το ξύσιμο του χρώματος με ένα παλιό κατσαβίδι. Θα καθαρίσετε το μέταλλο και θα ξοδέψετε ώρες προσπαθώντας να αφαιρέσετε όλο το χρώμα. Για να αφαιρέσετε το χρώμα από το υλικό, την επόμενη φορά δοκιμάστε να το μαγειρέψετε. Πραγματικά? Ναι!

Πώς να αφαιρέσετε το βαμμένο υλικό

Το παλιό χρώμα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί από το μέταλλο, ειδικά όταν έχετε πολλές μικρές γωνίες και σχισμές. Αλλά όταν χρησιμοποιήσετε την τεχνική που θα σας δείξω στη δημοσίευση, θα μαλακώσετε αρκετά το χρώμα, θα ξεκολλήσει κυριολεκτικά το υλικό. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χημικά απογυμνωτικά, γιατί να μην παραλείψετε τα ακριβά και επικίνδυνα χημικά όταν μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό σκεύος; Να πώς.

Βήμα 1 Μαγειρέψτε το

Πάρτε το παλιό σας υλικό και ρίξτε το σε ένα παλιό σκεύος ή σε άλλο σκεύος από το οποίο δεν σκοπεύετε να φάτε πια. Γεμίστε την κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει άνετα το υλικό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ή λίγο σαπούνι πιάτων. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 4 ώρες ψηλά ή μέχρι να μαλακώσει το χρώμα.

Όσο περισσότερο μαγειρεύεται τόσο πιο εύκολο είναι να φύγει όλη η μπογιά. Θυμηθείτε ότι είναι κατσαρόλα και όχι φούρνος μικροκυμάτων.

Βήμα 2 Τρίψτε το

Φορέστε μερικά χοντρά αδιάβροχα γάντια και ετοιμαστείτε για δράση! Όταν το χρώμα έχει φυσαλίδες και μοιάζει σαν να κρέμεται χαλαρά από το υλικό, είναι έτοιμο να τραβήξει έξω. Χρησιμοποιήστε λαβίδες ή πένσες για να τραβήξετε το υλικό από το νερό. Χρησιμοποιώντας μια σκληρή βούρτσα από νάιλον ή ορείχαλκο, τρίψτε αυτό το άσχημο χρώμα. Εάν το χρώμα δεν ξεκολλήσει, πρέπει να μαγειρευτεί περισσότερο.

Φροντίστε να καθαρίζετε ένα κομμάτι τη φορά γιατί όσο κρυώνει και στεγνώνει το χρώμα γίνεται πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Συνήθως έχετε περίπου 2 λεπτά πριν σκληρύνει ξανά και θα χρειαστείτε άλλο ένα ντάνκ. Φροντίστε να πετάξετε το νερό και τα υπολείμματα βαφής με ασφάλεια, καθώς πιθανότατα περιέχει μπογιά μολύβδου.

Βήμα 3 Τελικό γυάλισμα

Όταν ολοκληρώσετε το τρίψιμο, περιμένετε να κρυώσει το υλικό και ολοκληρώστε το γυάλισμα του υλικού με λίγο 0000 μαλλί χάλυβα πριν το δώσετε σκουπίστε με μερικά Austin’s Wood Butter για να προσθέσετε λίγη λάμψη και να το προστατέψετε από τη σκουριά και είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε ξανά το «νέο» παλιό σας υλικό.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να δείτε όλη τη διαδικασία σε δράση.