Πώς να: Λεκάστε έπιπλα εξωτερικού χώρου

Πώς να: Λεκάστε έπιπλα εξωτερικού χώρου

Mai 19, 2023 0 Von admin
λεκέ επίπλων εξωτερικού χώρου

Πριν από δύο χρόνια έφτιαξα αυτή την καρέκλα Adirondack για την αυλή μου και έχει χρησιμοποιηθεί πολύ, αλλά έχει γίνει και πολλή κακοποίηση όταν κάθεσαι στον ήλιο της Φλόριντα και πλοηγώ σε μερικούς τυφώνες και αμέτρητες καταιγίδες.

Όταν το έφτιαξα το τελείωσα Cabot’s Australian Timber Oil. Δεδομένου ότι ήταν μια ολοκαίνουργια καρέκλα Western Red Cedar, ήθελα να δείξω τους κόκκους του ξύλου και να αποφύγω τη ζωγραφική. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα, αλλά όπως και κάθε εξωτερικό ξυλουργείο θα χρειαστεί τακτική συντήρηση και δύο χρόνια είναι υπεραρκετά μεταξύ των φινιρισμάτων στο νότιο κλίμα μου.

Η Cabot μίλησε για χορηγία άλλης ανάρτησης και συμφώνησα, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισα να την αλλάξω και αντί για το Timber Oil θα πάω με ένα Ημιδιάφανος λεκές Cabot. Η τάση της χρονιάς της Cabot είναι οι χώροι συγκέντρωσης και το Newburyport Blue. Σκέφτηκα ότι το χρώμα θα μπορούσε να είναι τέλειο για την ανανέωση της καρέκλας μου και δεδομένου ότι αυτός θα είναι σίγουρα ένας χώρος για να μαζευτώ, δεσμεύτηκα. Ευχαριστούμε την Cabot για την έμπνευση και τη χορηγία αυτής της ανάρτησης.

Προετοιμασία για λεκέ

Όπως με κάθε φινίρισμα, η διαδικασία ξεκινά με άφθονο τρίψιμο για να βγει το παλιό φινίρισμα και να καθαριστεί κάθε γκρίζο, ξεπερασμένο ξύλο. Για έργα λεκέδων και βερνικιών όπως αυτό προτιμώ να χρησιμοποιώ a Τριβείο SurfPrep και τα δικά τους Κενό HEPA γιατί ο σχεδιασμός του με βοηθά να μπαίνω σε γωνίες και ρωγμές καλύτερα από ένα τυχαίο τροχιακό τριβείο και επίσης αποφεύγει τον στροβιλισμό και τα σημάδια λείανσης που μπορούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε εργασία λεκέδων.

λείανση surfprep

ξεκίνησα με Χαρτί 80 γκριτ και μετά ανέβηκε στα 120 και τελικά τελείωσα με γυαλόχαρτο 180 που μπορεί να ήταν λίγο υπερβολικό, αλλά το ήθελα πολύ απαλό αφού σκοπεύω να κάτσω πολύ το tuchu μου σε αυτή την καρέκλα αυτό το καλοκαίρι.

Μην τρίψετε με τρίψιμο με τρίξιμο μεγαλύτερο από περίπου 180, διαφορετικά κινδυνεύετε να κάνετε την επιφάνεια τόσο λεία που δεν θα μαζέψει αρκετά τον λεκέ. Μόλις τριφτεί το καθάρισα καλά με ένα κολλητό ύφασμα και ήταν έτοιμο για χρώση.

Η διαδικασία χρώσης

Για ένα μικρό έργο όπως αυτό προτιμώ ένα πινέλο Purdy με φυσική τρίχα 2-3” σχεδιασμένο για λαδομπογιές και φινιρίσματα. Για μεγαλύτερα έργα όπως ένα κατάστρωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλικατέρ αφρού ή μεγάλες βούρτσες λεκέδων για καλύτερα αποτελέσματα.

ημιδιάφανος λεκές cabot

Συμβουλή #1 Προστατέψτε την περιοχή

Ο λεκές μπορεί να είναι ακατάστατος, γι‘ αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε πανιά ή μουσαμάδες κάτω από την εργασία σας και φοράτε γάντια και ρούχα για τα οποία δεν θα κλάψετε αν λερωθούν πάνω τους. Οι πιθανότητες είναι… θα πάρουν λεκέ πάνω τους.

Συμβουλή #2 Διατηρήστε υγρή άκρη

Μην αναπηδάτε και μην λεκιάζετε διαφορετικές περιοχές. Έχετε ένα σχέδιο για να μετακινηθείτε μεθοδικά από τη μια πλευρά στην άλλη, δουλεύοντας από πάνω προς τα κάτω, διατηρώντας μια υγρή άκρη μέχρι να ολοκληρώσετε ολόκληρο το έργο σε μια ρύθμιση.

εφαρμογή λεκέ επίπλων εξωτερικού χώρου

Συμβουλή #3 Εφαρμόστε ξανά ενώ είναι υγρό

Κάθε ξύλο λερώνεται λίγο διαφορετικά, οπότε αν δεν σας αρέσει το χρώμα που παίρνετε στην πρώτη στρώση, μπορείτε να εφαρμόσετε μια δεύτερη στρώση για να αποκτήσετε ένα βαθύτερο, πιο πλούσιο χρώμα από αυτό που παρέχει μια στρώση. Εάν αποφασίσετε να κάνετε μια δεύτερη στρώση, θα πρέπει να την εφαρμόσετε όσο η πρώτη στρώση είναι ακόμα υγρή. Μην εφαρμόζετε πολλές στρώσεις αφού στεγνώσει η καθεμία, διαφορετικά θα δημιουργήσετε μια μεμβράνη που δεν είναι έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν οι εξωτερικοί λεκέδες.

Συμβουλή #4 Περιμένετε 24-48 ώρες

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να οργανώσετε ένα πάρτι το επόμενο πρωί με τα καινούργια σας έπιπλα, δώστε του μερικές μέρες για να θεραπευτεί σωστά πριν το βάλετε σε λειτουργία. Η λήψη φωτογραφιών για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπεται, φυσικά, ανά πάσα στιγμή.

μια λεκιασμένη καρέκλα adirondack

Αυτός ο λεκές Cabot είναι ένα φινίρισμα με βάση το λάδι που σας προσφέρει εξαιρετική απόδοση, αλλά απαιτεί λίγη περισσότερη φροντίδα και καθαρισμό. Φροντίστε να έχετε ορυκτά αποστάγματα ή νέφτι βολικό για τον καθαρισμό των διαρροών και μην μαζεύετε κουρέλια καθώς μπορεί να καούν αυθόρμητα. Φροντίστε να απλώσετε τα κουρέλια για να στεγνώσουν ή να τα βάλετε σε ένα μεταλλικό δοχείο γεμάτο με νερό για να τα πετάξετε.

Τι πιστεύετε λοιπόν για το χρώμα; Έχετε ένα μέρος στην αυλή σας για το Newburyport Blue; Αν όχι, ρίξτε μια ματιά στα 100+ άλλα χρώματα που κάνει η Cabot για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.