Συμβουλές ασφάλειας ταξιδιού NYSC για PCM » FlashLearners

Συμβουλές ασφάλειας ταξιδιού NYSC για PCM » FlashLearners

August 16, 2022 0 Von admin
Εθνικό σώμα υπηρεσίας νεολαίας

Το Εθνικό Σώμα Υπηρεσίας Νέων (NYSC) δημοσιεύει Συμβουλές Ασφάλειας Ταξιδίου για Υποψήφια Μέλη του Σώματος.

Το Πρόγραμμα Προσανατολισμού του NYSC για μέλη του Σώματος διαρκεί τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Μετά το Camping, οι Corpers πρέπει να αναφέρουν στην NYSC PPA τους.

Κατά συνέπεια, τα Μελλοντικά Μέλη του Σώματος (PCM) θα ταξιδεύουν σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας στα διάφορα στρατόπεδα του NYSC για την άσκηση.

Συμβουλές για την ασφάλεια του ταξιδιού της NYSC

1. Κάθε επιτυχημένο ταξίδι ξεκινά με ένα ταξιδιωτικό σχέδιο. Τα PCM, υποχρεούνται να κάνουν επαρκή προετοιμασία για το ταξίδι πριν ξεκινήσετε το ταξίδι.

Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε και να διασταυρώσετε ότι έχετε συσκευάσει όλα τα σχετικά έγγραφα που θα σας ζητηθούν στο σημείο της εγγραφής.

Αυτό γίνεται για να αποφύγετε τον κίνδυνο να σας ζητηθεί να επιστρέψετε στο σπίτι και να φέρετε τα ξεχασμένα έγγραφα. Κάτι τέτοιο θα σας εκθέσει υπερβολικά στους δρόμους μας γεμάτους με τόσους πολλούς κινδύνους.

2. Ερευνήστε προσεκτικά τους προορισμούς σας πριν φύγετε.

3, Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να επιβιβαστείτε σε ένα όχημα στην άκρη του δρόμου λόγω ενός φαινομενικά ελκυστικού φθηνού ναύλου. Είναι ένας αυτοκινητόδρομος για την καταστροφή. Τόσοι πολλοί έχουν πέσει θύματα ένοπλων ληστών, απαγωγέων και τελετουργών λόγω τέτοιων αδιάκριτων ενεργειών. Θα πρέπει να επιβιβάζεστε σε οχήματα μόνο από αναγνωρισμένα πάρκα.

4. Παρακαλούμε, να έχετε επίγνωση του χρόνου ταξιδιού σας. Τα ταξίδια πρέπει να οργανωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσετε στον προορισμό σας το αργότερο στις 6 μ.μ. Σημειώστε ότι εάν δεν είναι δυνατό να φτάσετε στον προορισμό σας την προαναφερόμενη ώρα, παρακαλούμε να διακόψετε το ταξίδι.

5. Αποφύγετε τις περιττές λογομαχίες/συζητήσεις που συνορεύουν μεταξύ άλλων με την πολιτική και τη θρησκεία. Μπορεί άθελά σας να προκαλέσετε προσβολή. Κρατήστε τις απόψεις σας για τον εαυτό σας.

6. Να είστε ευγενικοί, αλλά μην εμπιστεύεστε τους ανθρώπους πολύ γρήγορα και μην είστε δυνατοί όταν απαντάτε σε τηλεφωνικές κλήσεις, για να μην αποκαλύψετε εν αγνοία σας πληροφορίες που μπορεί να σας φέρουν σε κίνδυνο.

7. Προσέξτε τη συνήθειά σας να πίνετε. Το αλκοόλ θαμπώνει τις αισθήσεις σας. Να είσαι πάντα νηφάλιος.

8. Πάρτε μόνο ό,τι χρειάζεστε για το ταξίδι. Μην επιβαρύνετε τον εαυτό σας με φορτία.

9. Ντυθείτε κανονικά. Μην ντύνεσαι υπερβολικά. Αντίστροφα, μην ντύνεσαι σαθρά, αφού σε κάθε περίπτωση ξεχωρίζεις αδικαιολόγητα.

10. Παρακαλώ, παρακολουθήστε πολύ στενά τα προσωπικά σας αντικείμενα. Συνιστάται να έχετε μαζί σας τα ζωτικά σας έγγραφα (πιστοποιητικά, διεθνές διαβατήριο κ.λπ.).

11. Μην βάζετε τιμαλφή στην πίσω τσέπη σας γιατί αυτό είναι πάντα το πρώτο σημείο επικοινωνίας του πορτοφολέα. Είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε την μπροστινή σας τσέπη.

12. Ενημερώστε την οικογένειά σας και τους έμπιστους φίλους σας για το δρομολόγιό σας.

Ο Γενικός Διευθυντής σας εύχεται έλεος ταξιδιού, καθώς προχωράτε στα αντίστοιχα στρατόπεδα υπακούοντας στην έκκληση να υπηρετήσετε το Έθνος για ένα ημερολογιακό έτος.