Το επερχόμενο Cadillac Lyriq EV θα κατασκευαστεί στο Spring Hill, στο εργοστάσιο του Τενεσί

Το επερχόμενο Cadillac Lyriq EV θα κατασκευαστεί στο Spring Hill, στο εργοστάσιο του Τενεσί

Mai 19, 2023 0 Von admin

Cadillac αποκάλυψε επίσημα το Lyriq δείχνουν περίπουr τον Αύγουστο του 2020. Το επερχόμενο μοντέλο αντιπροσωπεύει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Cadillac που πρόκειται να κυκλοφορήσει ως όχημα έτους μοντέλου 2023. Και τώρα, η μητρική εταιρεία της Cadillac, GM, ανακοίνωσε ότι η Cadillac Lyriq για τη Βόρεια Αμερική θα κατασκευαστεί στο Spring Hill Facility στο Τενεσί. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο για διάφορες αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων νέων μηχανημάτων και εργαλείων που θα επιτρέψουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το Lyriq θα κατασκευαστεί παράλληλα με το Cadillac XT5 και Cadillac XT6 στο ίδιο εργοστάσιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις του Spring Hill θα κατασκευάζουν οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς και ηλεκτρικά. Άλλα ηλεκτρικά οχήματα σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στο εργοστάσιο του Spring Hill, αν και οι λεπτομέρειες είναι προς το παρόν άγνωστες.

Το Lyriq αναμένεται επίσης να κατασκευαστεί σε εργοστάσιο στην Κίνα για την κινεζική εγχώρια αγορά.

Η Cadillac Lyriq θα οδηγήσει σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα αφιερωμένη στα ηλεκτρικά οχήματα που ονομάζεται BEV3. Το crossover θα διαθέτει RWD και έναν μονό ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος στάνταρ. Το AWD θα είναι προαιρετικό, ενεργοποιημένο από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά.

Ανεξάρτητα από τους κινητήριους τροχούς, η μπαταρία Ultium της Cadillac θα παρέχει ισχύ για περισσότερα από 300 μίλια αυτονομίας. Θα υποστηρίζονται διαφορετικές μέθοδοι φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης φόρτισης DC με ρυθμούς άνω των 150 κιλοβάτ και της φόρτισης επιπέδου 2 με ρυθμούς έως και 19 κιλοβάτ.

Στο εσωτερικό, η Cadillac Lyriq θα διαθέτει οθόνη LED 33 ιντσών για μια πλήρως ανανεωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας και οργάνων. Ένα ηχοσύστημα AKG 19 ηχείων και το ημιαυτόνομο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Super Cruise θα είναι προαιρετικά. Ένα άλλο προοδευτικό κομμάτι τεχνολογίας στο Lyriq θα είναι η εποπτευόμενη απομακρυσμένη στάθμευση, η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων για να επιτρέπει στο πολυτελές crossover να παρκάρει μόνο του σε δύσκολα προσβάσιμους χώρους στάθμευσης.

Η τιμή για το βασικό μοντέλο θα ξεκινά από κάτω από 60.000 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εγγραφείτε προς την Cadillac Society