Το MoviePass επιστρέφει, αλλά είναι πολύ λίγο, πολύ αργά;

Το MoviePass επιστρέφει, αλλά είναι πολύ λίγο, πολύ αργά;

Oktober 22, 2022 0 Von admin

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι ήταν ασφαλές να επιστρέψετε στον κινηματογράφο… Το MoviePass επέστρεψε.

Για όσους από εσάς δεν θυμάστε (ή ήσασταν πολύ νέοι για να νοιάζονται εκείνη την εποχή), το MoviePass ήταν μια συνδρομητική υπηρεσία που επέτρεπε στους χρήστες να βλέπουν μία ταινία την ημέρα με μηνιαία χρέωση. Αν και ήταν πολύ καλό για τους λάτρεις του κινηματογράφου, αποδεικνύεται ότι το επιχειρηματικό μοντέλο απλώς δεν ήταν βιώσιμο. Η εταιρεία χρεοκόπησε και έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αλλά σαν φοίνικας που αναδύεται από τις στάχτες, το MoviePass επέστρεψε. Ή τουλάχιστον, προσπαθεί να είναι. Το νέο και βελτιωμένο MoviePass 2.0 υπόσχεται ότι θα είναι πιο βιώσιμο σε αυτόν τον γύρο.

Όμως το ερώτημα παραμένει: μας ενδιαφέρει; Οι Millennials και οι Gen Zers ενδιαφέρονται πια να πάνε στον κινηματογράφο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις άλλες διαθέσιμες επιλογές ροής;

Τι συνέβη με το MoviePass;

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι, ακολουθεί μια γρήγορη ανακεφαλαίωση του τι συνέβη με το MoviePass.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2011 και γρήγορα κέρδισε πιστούς θαυμαστές στους λάτρεις του κινηματογράφου. Με μόλις 10 $ το μήνα, οι συνδρομητές μπορούσαν να δουν μία ταινία την ημέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας.

Ήταν μια απίστευτη συμφωνία — που φαινόταν πολύ καλή για να είναι αληθινή. Και όπως αποδείχθηκε, ήταν.

Η εταιρεία έχανε χρήματα σχεδόν σε κάθε εισιτήριο που πούλησε. Και θεωρώντας ότι είχε περίπου τρία εκατομμύρια μηνιαίους συνδρομητές στο αποκορύφωμά του, το MoviePass έκλεισε το κεφάλαιο του πολύ, πολύ γρήγορα.

Το MoviePass σύντομα αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και αναγκάστηκε να αυξήσει τις τιμές και να μειώσει τα οφέλη για να παραμείνει στη ζωή. Σε Σεπτέμβριος 2019η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την υπηρεσία επ‘ αόριστον επειδή «οι προσπάθειές της να ανακεφαλαιοποιήσει το MoviePass δεν ήταν επιτυχείς μέχρι σήμερα».

Μόλις δύο μήνες αργότερα, υπέβαλαν επίσημα αίτηση πτώχευσης. #αδέξιος

Πηγή: Giphy.com

Πώς είναι το MoviePass 2.0;

Μόλις τρία χρόνια μετά το κλείσιμο, το MoviePass επέστρεψε — ή τουλάχιστον προσπαθεί να είναι. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια λίστα αναμονής για την κυκλοφορία της beta τον Σεπτέμβριο του 2022, με μερικές αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την υπηρεσία πιο βιώσιμη.

Πρώτα απ ‚όλα, οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά. Μια μηνιαία συνδρομή κοστίζει τώρα 10 $, 20 $ ή 30 $ ανά μήνα ανάλογα με την τοποθεσία σας (ακόμα δεν είναι κακή συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη τη μέση τιμή του εισιτηρίου).

Δεύτερον, οι συνδρομητές λαμβάνουν τώρα έναν καθορισμένο αριθμό πιστώσεων για να ξοδέψουν στις κινηματογραφικές αίθουσες καθ‘ όλη τη διάρκεια του μήνα. Η προβολή μιας ταινίας σε ώρες αιχμής θα κοστίσει περισσότερες πιστώσεις (και το αντίστροφο).

Πώς καταρρέει η τιμολόγηση

Η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει πολλές πληροφορίες για το πώς θα λειτουργεί το πιστωτικό της σύστημα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο – θα είναι μια πιο απογυμνωμένη έκδοση της προηγούμενης υπηρεσίας της.

Business Insider ήταν ένα από τα λίγα μέσα που έριξαν μια ειδική ματιά στα νέα επίπεδα τιμολόγησης του MoviePass. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο, αναμένεται να αναλυθούν ως εξής:

  • Βασικό σχέδιο: 10 $ το μήνα, καλό για 1 έως 3 ταινίες
  • Τυπικό σχέδιο: 20 $ το μήνα, καλό για 2 έως 4 ταινίες
  • Επαγγελματικό σχέδιο: $30 το μήνα, καλό για 3 έως 5 ταινίες

Όπως μπορείτε να δείτε, το πόσο καλό είναι το MoviePass θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πότε θα πάτε να δείτε ταινίες. Εάν μπορείτε να πετύχετε ώρες εκτός αιχμής, θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

Υπάρχει μόνο ένα μεγάλο κακό, ωστόσο — το MoviePass δεν υποστηρίζει επί του παρόντος ταινίες IMAX, μόνο τυπικές. Έτσι, αν έχετε συνηθίσει να βλέπετε τη μεγάλη οθόνη σε όλο της το μεγαλείο της εικόνας, θα μπορούσε να είναι μια διαπραγμάτευση.

Πηγή: Giphy.com

Οι Millennials και το Gen Z νοιάζονται ότι το MoviePass επιστρέφει;

Όλη αυτή η συζήτηση για το MoviePass 2.0 είναι υπέροχη. Αλλά ας είμαστε αληθινοί: Οι Millennials και το Gen Z είναι η γενιά του streaming. Ως μέλος αυτής της γενιάς, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αγαπάμε το Netflix και το Hulu μας και ότι μένουμε άνετα με το αθλητικό μας παντελόνι στον καναπέ. (Μπορώ να πάρω ένα αμήν;!)

Στην πραγματικότητα, οι Millennials και η Gen Z αγαπούν τις υπηρεσίες ροής βίντεο τόσο πολύ που Το 91% από εμάς λέει θα εγκαταλείπαμε τα αγαπημένα μας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαγητό ή ακόμα και είδη μόδας προτού εγκαταλείψουμε την αγαπημένη μας υπηρεσία ροής βίντεο.

Αυτό θέτει το ερώτημα: νοιάζονται καν οι Millennials και το Gen Z που επιστρέφει το MoviePass; Θέλω να πω, πρόκειται πραγματικά να φορέσουμε αληθινά παντελόνια και να επισκεφτούμε τον τοπικό κινηματογράφο μας — ειδικά μετά από όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Spoiler Alert: Τα δεδομένα φαίνονται πολλά υποσχόμενα

Αποδεικνύεται ότι η απάντηση είναι ισχυρή… μπορεί.

Σχετικά με 45% του Gen Z και 41% των Millennials λένε ότι ήταν δύσκολο να διατηρήσεις καλές σχέσεις με φίλους σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν είναι μυστικό ότι ο COVID έριξε μια μεγάλη καμπύλη στα σχέδια και τις κοινωνικές μας ζωές — και το Gen Z βίωσε το μεγαλύτερο άγχος από όλα.

Αλλά καθώς ο κόσμος ανοίγει ξανά – και η λαχτάρα μας για την κοινότητα αυξάνεται – δεν είναι τραβηγμένο να πιστεύουμε ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες θα μπορούσαν να είναι το ιδανικό μέρος για να συναντηθούμε με φίλους στην περιοχή».

Προσωπικά, δεν ήμουν ποτέ πολύ θεατής του κινηματογράφου. Και μέρος του εαυτού μου πίστευε ότι δεν θα ξαναπατούσα ποτέ σε ένα θέατρο μετά το χτύπημα της πανδημίας. Αλλά τώρα που οι περιορισμοί αίρονται και είμαι πλήρως εμβολιασμένος, έχω ήδη επισκεφτεί το τοπικό μου θέατρο μερικές φορές με φίλους. Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να «κολλήσετε» σε έναν δημόσιο χώρο και να μοιραστείτε μαζί μια εμπειρία χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε έναν τόνο χρημάτων.

Και λαμβάνοντας υπόψη ότι 463.000 άτομα εγγράφηκαν στη λίστα αναμονής του MoviePass εντός 24 ωρών από το άνοιγμά της, θα έλεγα ότι αρκετοί άνθρωποι ενδιαφέρονται γι‘ αυτήν ώστε να γίνει ξανά πραγματικό πράγμα.

Πού μπορείτε να εγγραφείτε για το νέο MoviePass;

ο λίστα αναμονής για το MoviePass άνοιξε στις 25 Αυγούστου και έκλεισε στις 29 Αυγούστου. Επομένως, δυστυχώς, δεν είναι ενεργό αυτήν τη στιγμή.

Αφού έλαβε περισσότερα από 750.000 εγγραφές συνολικά, η εταιρεία αποφάσισε να αναπτύξει τις υπηρεσίες της πρώτα σε εκείνες στο Σικάγο, το Ντάλας και το Κάνσας Σίτι. Προς το παρόν λοιπόν, αυτή είναι η αγορά beta.

Η εικασία μας είναι ότι το MoviePass προχωρά αργά για να αποφύγει πολλά από τα λάθη που έκανε το 2019. Αν σας ενδιαφέρει να εγγραφείτε, η μετάβαση στη λίστα email του μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ενήμεροι.

Η κατώτατη γραμμή

Ποια είναι λοιπόν η ετυμηγορία μας; Αξίζει το MoviePass 2.0; Έτσι νομίζουμε! Σίγουρα, δεν είναι τόσο καλό όσο παλιά… αλλά αν είστε μεγάλος θαυμαστής του κινηματογράφου — ή απλά αναζητάτε φθηνούς τρόπους για να κάνετε παρέα με φίλους — θα μπορούσε να αξίζει να εγγραφείτε.

Και για όσους από εσάς (όπως εγώ) είστε μέρος της γενιάς του streaming, ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και τα δύο; Το πιο τρομερό ερώτημα είναι: θα είναι το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της MoviePass αρκετά βιώσιμο ώστε να το διατηρήσει μακροπρόθεσμα; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Επιλεγμένη εικόνα: Stock-Asso/Shutterstock.com

Διαβάστε περισσότερα: