10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε για το 2023 NYSC » FlashLearners

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε για το 2023 NYSC » FlashLearners

September 11, 2022 0 Von admin
Εθνικό σώμα υπηρεσίας νεολαίας

Μετά την αποφοίτηση τι μετά; NYSC 2022. Μετά την Υπηρεσία Νέων (NYSC) τι μετά; Μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε να βρείτε μια καλή δουλειά, να κάνετε επιχειρήσεις, να αποκτήσετε ένα Πτυχίο μάστερ στη Νιγηρία, ή Που πηγαίνουν στο εξωτερικό για να προωθήσετε την εκπαίδευσή σας… Όλα μένει να αποφασίσετε εσείς. Αυτός ο οδηγός θα επικεντρωθεί αυστηρά στο NYSC σας.

Τώρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ως νέος απόφοιτος. Ένας από αυτούς είναι να γνωρίζει πώς το Εθνικό Σώμα Υπηρεσίας Νέων (NYSC) τα έργα και οι κοινοί όροι που θα συναντήσετε πριν και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Θυμηθείτε, αυτό που έχετε στο κεφάλι σας είναι αυτό που σας οδηγεί μπροστά.

1. Κινητοποίηση NYSC

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της Εθνικής Υπηρεσίας Νέων. Όπως υποδηλώνει το όνομα, όλοι οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι σε όλα τα Σχολεία στη Νιγηρία κινητοποιούνται για υπηρεσία. Ένα χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων δημοσιεύεται από τους αξιωματούχους του NYSC για να δείξει διάφορες ημερομηνίες και τα χρονοδιάγραμμά τους.

Περιεχόμενο χρονοδιαγράμματος κινητοποίησης

Ένα χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης του NYSC περιέχει ημερομηνίες για τις ακόλουθες δραστηριότητες:

 • Εργαστήριο προ-κινητοποίησης.
 • Μεταφόρτωση των εγκεκριμένων αποτελεσμάτων της Γερουσίας και των καταλόγων επανεπικύρωσης
 • Υποβολή Εγκεκριμένων Αποτελεσμάτων Γερουσίας/Ακαδημαϊκού Συμβουλίου
 • Ηλεκτρονική εγγραφή από αλλοδαπούς και τοπικά εκπαιδευμένους Νιγηριανούς πτυχιούχους
 • Pre-Camp Φυσικός Έλεγχος Διαπιστευτηρίων Πτυχιούχων Αλλοδαπών Εκπαιδευμένων
 • Δράση από το Τμήμα Τ.Π.Ε
 • Ειδοποίηση και εκτύπωση επιστολών κλήσης από PCM
 • Έναρξη Μαθημάτων Προσανατολισμού

Μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης του NYSC εδώ

2. Λίστα Γερουσίας NYSC

Η λίστα της Γερουσίας είναι μια επίσημη λίστα ονομάτων και στοιχείων αποφοίτων που είναι επιλέξιμοι για το NYSC από κάθε ίδρυμα της χώρας. Αυτή η λίστα θα προετοιμαστεί από το ίδρυμά σας και θα σταλεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του NYSC. Η λίστα της Γερουσίας μεταφορτώνεται στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε το όνομά σας.

Λίστα της Γερουσίας

Πώς να ελέγξετε τη λίστα της Γερουσίας του 2022:

 1. Μεταβείτε στην πύλη λίστας της NYSC Senate / Academic Board
 2. Επιλέξτε το ίδρυμά σας.
 3. Συμπληρώστε τον Αριθμό Εγγραφής και το Επώνυμό σας στις απαιτούμενες στήλες.
 4. Επιλέξτε την ημερομηνία γέννησής σας.
 5. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κατάσταση κινητοποίησής σας.

Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε την τελευταία λίστα της Γερουσίας του NYSC εδώ

3. Εγγραφή NYSC

Από το όνομα, θα πρέπει ήδη να μπορείτε να μαντέψετε τι είναι η Εγγραφή NYSC. Η εγγραφή είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε αφού ελέγξετε με σιγουριά το όνομά σας στη Λίστα της Γερουσίας. Τα ακόλουθα είναι απαιτήσεις για την εγγραφή στο NYSC:

 • Έγκυρος λογαριασμός email
 • Ενεργός αριθμός τηλεφώνου
 • Φωτογραφία διαβατηρίου
 • Βιομετρική επαλήθευση
 • Και περισσότερα (Σύνδεσμος παρακάτω…)

Συνιστάται: Πώς να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή στο NYSC

4. Επιστολή πρόσκλησης NYSC

Μετά την εγγραφή στο NYSC, το επόμενο πράγμα είναι η επιστολή κλήσης. Αυτή είναι απλώς μια επιστολή που θα δείχνει την κατάσταση ανάπτυξης και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Εάν έχετε πληρώσει το N3.000, θα μπορείτε να εκτυπώσετε την επιστολή κλήσης στον πίνακα ελέγχου σας.

Θα ξοδέψετε χρήματα

Τίποτα δεν είναι δωρεάν… Θα πρέπει να κάνετε πληρωμές. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εγγραφής στο NYSC, θα χρειαστεί να πληρώσετε N3.000 για να εκτυπώσετε την επιστολή κλήσης NYSC από τον πίνακα εργαλείων σας όταν αυτή βγει.

Έχετε δύο επιλογές σχετικά με την εκτύπωση της επιστολής πρόσκλησής σας. Μπορείτε είτε να πληρώσετε N3.000 και να τα εκτυπώσετε στον πίνακα ελέγχου σας είτε να μην πληρώσετε και να πάτε στο ίδρυμά σας για να τα παραλάβετε. Με οποιονδήποτε τρόπο, πρέπει να δαπανηθούν χρήματα.

Συνιστάται: 15 τρόποι για να κερδίσετε χρήματα με το τηλέφωνό σας

5. Στρατόπεδο Προσανατολισμού NYSC

Ξέρω ότι είστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτό. Από τις εκατό μέρες σας στο επίπεδο, είμαι σίγουρος ότι ενθουσιάζεστε πάντα να βλέπετε σώματα στο Camp. Τώρα είναι η σειρά σας. πως περναει ο χρονος.

Πόσο χρόνο περνούν τα σώματα στο στρατόπεδο προσανατολισμού; Θα περάσετε τρεις εβδομάδες στο Camp κάνοντας πολλά προγράμματα. Το στρατόπεδο προσανατολισμού είναι πάντα διασκεδαστικό (αν όχι το πιο γλυκό μέρος του NYSC).

6. Τόπος Πρωτοβάθμιας Ανάθεσης (ΤΠΠ)

Την τελευταία μέρα στο στρατόπεδο Προσανατολισμού, θα συλλέξετε ένα γράμμα που θα προσδιορίζει το συγκεκριμένο μέρος όπου θα κάνετε την υπηρεσία σας. Αυτό ονομάζεται Τόπος Πρωτοβάθμιας Ανάθεσης.

Ο τόπος ανάθεσής σας μπορεί να είναι ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μια βιομηχανία, ένα πανεπιστήμιο, ακόμη και ένα κυβερνητικό γραφείο. Μπορείτε να αλλάξετε το PPA σας εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

7. NYSC Allowee

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα νέα του NYSC αυτή τη στιγμή. Εάν υπηρετείτε φέτος το 2022, είστε τυχεροί γιατί το Επίδομα αυξήθηκε από #19.800 σε #33.000. Θα λάβετε μηνιαία πληρωμή 33 χιλιάδων από τη στιγμή που βρίσκεστε στο στρατόπεδο προσανατολισμού. Η τελευταία πληρωμή θα διπλασιαστεί (66 χιλιάδες).

Θα ανοίξετε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό και εκεί θα εισέλθει ο Δικαιούχος του NYSC. Έρχεται πάντα περίπου 2-3 ​​μέρες πριν το τέλος του μήνα. Το επίδομά σας μπορεί να αργήσει κάποιους μήνες.

8. Ομάδα CDS

Το CDS σημαίνει Υπηρεσία Ανάπτυξης Κοινότητας. Οι αξιωματούχοι του NYSC θα χωρίσουν κάθε μέλος του Σώματος σε διαφορετική Ομάδα CDS και θα συναντώνται μία φορά την εβδομάδα. Το CDS είναι πολύ σημαντικό καθώς δεν μπορείτε να κάνετε την εκκαθάριση εάν δεν συμμετείχατε στην ομάδα CDS σας. Εδώ σκέφτεστε πώς να κάνετε κάτι σημαντικό για την κοινότητα στην οποία υπηρετείτε.

9. Εκκαθάριση

Η άσκηση εκκαθάρισης του NYSC πραγματοποιείται κάθε τέλος μήνα. Εάν χάσετε μια άδεια, δεν θα παραλάβετε το δικό σας Allowee για αυτόν τον μήνα και αυτό είναι αυτόματα παράταση. Η ημερομηνία για την εκκαθάριση είναι πάντα διαφορετική και εξαρτάται από το πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησής σας.

10. NYSC Passing Out Parade

Αυτή είναι η τελευταία τελετή του Σχεδίου ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΕΩΝ. Θυμηθείτε, οτιδήποτε έχει αρχή σίγουρα θα έχει και ένα τέλος.

Ανεξάρτητα από το πώς απολαμβάνετε τον τόπο της αποστολής σας, θα τερματίσετε το NYSC σας μετά από μερικούς μήνες και θα αντιμετωπίσετε την πραγματική ζωή. Τοτε οχι νούμερο επτά (επίδομα) πια. Η παρέλαση λιποθυμίας είναι πάντα χαμηλών τόνων, όπου θα πάτε στην Τοπική σας Κυβέρνηση και θα παραλάβετε το πιστοποιητικό NYSC.

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμος αυτός ο οδηγός? Μη διστάσετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά κοινής χρήσης παρακάτω και μην παραλείψετε να με ενημερώσετε για το πώς νιώθετε χρησιμοποιώντας το πλαίσιο σχολίων.