5 Λόγοι που Χρειάζεστε Περισσότερο Μάλτσα

5 Λόγοι που Χρειάζεστε Περισσότερο Μάλτσα

Mai 22, 2023 0 Von admin
λόγοι που χρειάζεστε περισσότερο σάπια φύλλα

Ο κήπος σας εκτιμά το σάπια φύλλα περισσότερο από όσο νομίζετε. Ναι, φαίνεται όμορφο, εκτός και αν χρησιμοποιείτε το έντονο κόκκινο υλικό που φαίνεται να είναι εκπληκτικά δημοφιλές. Ποιος το χρησιμοποιεί, παρεμπιπτόντως; Το Mulch κάνει πολύ περισσότερα από το να κάνει τον κήπο σας όμορφο, και πολλά από τα οφέλη του που πιθανώς γνωρίζετε ήδη, αλλά μερικά μπορεί να σας εκπλήξουν.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε όχι μόνο πόση σάπια φύλλα χρειάζεστε, αλλά και τι κάνει πραγματικά για τον κήπο σας και όχι μόνο κρατώντας το HOA σας μακριά από την πλάτη σας.

#1 Το επίστρωμα διατηρεί την υγρασία

Η δραματική εναλλαγή σε στερεά υγρασία μπορεί να στρεσάρει τα φυτά σας και να προκαλέσει κακή ανάπτυξη. Θέλετε να ρυθμίσετε αυτή την υγρασία, ώστε τα φυτά να έχουν όλα όσα χρειάζονται και να μην ανταγωνίζονται σε ένα παιχνίδι επιζώντος. Το να διατηρείτε σωστά τα κρεβάτια του κήπου σας μπορεί να μειώσει την εξάτμιση έως και 50% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, το κόστος του νερού που χρησιμοποιείται για άρδευση συνεχίζει να αυξάνεται. Χωρίς σημάδια μείωσης των τιμών του νερού, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται χρησιμοποιώντας σάπια φύλλα, μπορεί να είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων στον λογαριασμό του νερού σας. Αυτό σημαίνει ότι το σάπια φύλλα κάνει τα φυτά σας χαρούμενα και το πορτοφόλι σας χαρούμενο. Σύμφωνα με GrowVeg.com «Τα σάπια φύλλα βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους, μειώνοντας την ποσότητα που πρέπει να ποτίσεις έως και τα δύο τρίτα».

#2 Το επίστρωμα αποτρέπει τα ζιζάνια

Σε κανέναν δεν αρέσει ούτε χρειάζεται τα ζιζάνια. Ας το πούμε όλοι μαζί, «Τα ζιζάνια είναι χάλια!» Τότε γιατί δεν θα πρέπει να στραγγίζετε τακτικά αντί να χρειάζεται να περάσετε από τον κήπο με τα χέρια και τα γόνατά σας τραβώντας τα ζιζάνια, ή χειρότερα, να ψεκάζετε ζιζανιοκτόνο και να κοιτάζετε καφέ μαραμένα ζιζάνια για εβδομάδες.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες συνιστούν το σάπιασμα σε βάθος 2-4 ιντσών ετησίως για την αποτελεσματική πρόληψη των ζιζανίων. Αυτό το παχύ στρώμα από σάπια φύλλα εμποδίζει τους σπόρους να φτάσουν στη βρωμιά και κρατά τον ήλιο μακριά από τη βρωμιά, τα οποία δημιουργούν αφιλόξενες συνθήκες για να φυτρώσουν τα ζιζάνια.

#3 Το Mulch προστατεύει από τις ακραίες θερμοκρασίες

Όταν η θερμοκρασία πέσει, μερικά φυτά μπορεί να καούν από τις κρύες θερμοκρασίες, αλλά αν έχετε φυτέψει σωστά για Ζώνη ανθεκτικότητας τότε τα φυτά θα είναι καλά? Ωστόσο, εάν οι ρίζες εκτεθούν σε αυτές τις θερμοκρασίες, μπορεί να χάσετε μερικά φυτά. Το μούλτι διατηρεί τις ρίζες ζεστές το χειμώνα και δροσερές το καλοκαίρι, έτσι ώστε να επηρεάζονται λιγότερο από τις μεταβολές της θερμοκρασίας που μπορεί να τις καταπονήσουν και να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στις φυτεύσεις σας.

σάπια φύλλα το χειμώνα

Διατηρήστε αυτό το στρώμα πάχους 2-4 ιντσών με σάπια φύλλα και ακόμη και στις πιο κρύες ή θερμότερες καιρικές συνθήκες, η φύτευση σας θα ευδοκιμήσει και θα προστατευτεί.

#4 Το μούλτι μπορεί να αποτρέψει τα παράσιτα

Μερικά σάπια φύλλα μπορούν να προσελκύσουν σφάλματα, αλλά άλλα μπορούν να τα αποτρέψουν. Πώς ξέρεις ποιο είναι ποιο; Υπάρχουν πάντα ανόργανες επιλογές επικάλυψης όπως το καουτσούκ ή η πέτρα που σίγουρα δεν προσελκύουν ζωύφια, αλλά η παρουσία μου ήταν πάντα να χρησιμοποιώ είτε σάπια φύλλα κυπαρισσιού είτε κέδρου επειδή περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται thujone που αποτρέπει τα σφάλματα και επίσης επιβραδύνει τη διαδικασία αποσύνθεσης. Αυτά τα σάπια φύλλα μπορούν να αποθαρρύνουν τους τερμίτες, τις κατσαρίδες, τους σκώρους που τρώνε ρούχα και ορισμένα είδη μυρμηγκιών.

Ένας άλλος τύπος εδαφοκάλυψης που πρέπει να λάβετε υπόψη ειδικά στις νότιες πολιτείες είναι το σάπια φύλλα ευκαλύπτου που έχει ένα άρωμα που αποθαρρύνει τα κουνούπια. Μιλώντας ως κηπουρός από τη Φλόριντα, αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου και τείνω να πολτοποιώ δύο φορές το χρόνο με Ευκάλυπτο και όχι μία φορά το χρόνο, ώστε να έχω το φρέσκο ​​άρωμα και την επιπλέον προστασία από τα κουνούπια.

#5 Το Mulch μπορεί να αλλάξει το χρώμα των λουλουδιών

Σε ορισμένα φυτά, όπως οι ορτανσίες, το χρώμα των λουλουδιών τους μπορεί να τροποποιηθεί αλλάζοντας το pH του εδάφους στο οποίο αναπτύσσονται. Πιο όξινο έδαφος (κάτω από 6,0 pH) θα δώσει μπλε άνθη ενώ ένα πιο ουδέτερο έδαφος (7,0 pH) θα δώσει ροζ άνθη.

οι ορτανσίες αλλάζουν χρώμα

Ενώ υπάρχουν πολλά πρόσθετα εδάφους ή λιπάσματα για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε αυτό το έργο σε μικρό βαθμό ανάλογα με τον τύπο του σάπια φύλλα που χρησιμοποιείτε. Οι πευκοβελόνες είναι ένα δημοφιλές σάπια φύλλα που μπορεί να μειώσει το pH του εδάφους σας, καθώς οι πευκοβελόνες είναι αρκετά όξινες (3,5 pH). Χάνουν πολύ από αυτήν την οξύτητα καθώς αποσυντίθενται, οπότε μην ανησυχείτε για το κάψιμο των ριζών των φυτών σας, αλλά μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση αυτού του ελαφρώς πιο όξινου εδάφους εάν θέλετε αυτές τις τολμηρές, μπλε ορτανσίες.

Ας ελπίσουμε ότι σας έπεισα να διπλασιάσετε την αίτησή σας για σάπια φύλλα, ή τουλάχιστον δεν θα αμελήσετε να κάνετε σάπια φύλλα φέτος. Είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη μακροπρόθεσμη υγεία και ομορφιά του κήπου σας. Λοιπόν, τι περιμένεις? Ας πάρουμε σάπια φύλλα!