Brad Nailer εναντίον Brad Nailer Τελειώστε καρφωτικό

Brad Nailer εναντίον Brad Nailer Τελειώστε καρφωτικό

Mai 22, 2023 0 Von admin
Brad Nailer εναντίον Finish Nailer

Περίμενε, δεν είναι το ίδιο πράγμα; Ε…όχι. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα καρφωτικό brad και ένα καρφωτικό φινιρίσματος; Χαίρομαι που ρώτησες! Ας μπούμε σε αυτό γιατί υπάρχουν στην πραγματικότητα μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο φοβερών εργαλείων που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν.

Οι καρφωτές του Μπραντ και οι καρφωτές φινιρίσματος φιλιούνται ξαδέρφια. Μοιάζουν τόσο με το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ είναι τα ίδια και δεν χρησιμοποιούνται για την ίδια δουλειά, παρόλο που η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που κάνουν DIY και ακόμη και των εμπόρων τα χρησιμοποιούν εναλλακτικά.

Επιτρέψτε μου να συνοψίσω αυτήν την ανάρτηση απλά για να μην χάσω τον χρόνο σας αν ψάχνετε απλώς για μια γρήγορη απάντηση:

Ένας καρφωτής brad πυροβολεί ένα μικρό καρφί, το οποίο αφήνει μια μικρότερη τρύπα για να γεμίσει, αλλά έχει επίσης μια πιο αδύναμη σύνδεση. ενώ ένα καρφωτικό φινιρίσματος πυροβολεί ένα μεγαλύτερο καρφί που παρέχει μια μεγαλύτερη τρύπα για το γέμισμα, αλλά μια ισχυρότερη σύνδεση.

Τι είναι ο Brad Nailer;

Το brad nailer είναι ένα εργαλείο που πυροβολεί μικρά συρμάτινα καρφιά που ονομάζονται brads. Τι στο καλό είναι τα brads; Τα brads είναι μεταλλικά καρφιά λεπτού διαμετρήματος που χρησιμοποιούνται καλύτερα για την τοποθέτηση μικρών κομματιών ξύλινης επένδυσης όπου είναι επιθυμητό το ελάχιστο γέμισμα των νυχιών. Τα καρφωτικά Brad είναι ιδανικά για επένδυση από φυσικό ξύλο, επειδή αφήνουν μια τόσο μικρή τρύπα για τα νύχια που το γέμισμα είναι συχνά περιττό.

Τα nailers Brad είναι 18 ga. και μπορεί να βρεθεί τόσο σε μοντέλα με πεπιεσμένο αέρα (αέρα) όσο και σε μοντέλα με μπαταρία. 18 ga. Τα brads πωλούνται αποκλειστικά ίσια σε αντίθεση με τα νύχια φινιρίσματος που μπορούν να βρεθούν σε γωνιακές ποικιλίες.

Ένα καρφωτικό brad είναι ένα εξαιρετικό καρφωτικό για περιστασιακή χρήση όπου δεν κατασκευάζετε μεγάλα αντικείμενα ή εγκαθιστάτε μεγάλα καλούπια επειδή η ισχύς συγκράτησης τους δεν είναι τρομερά σημαντική. Τα νύχια Brad είναι συνήθως διαθέσιμα σε μεγέθη που κυμαίνονται από 1/2” έως 2 1/2” μήκος.

Δυνατά σημεία

 • Μικρές τρύπες για νύχια για γέμισμα
 • Οικονομικό εργαλείο και κόστος brad
 • Ελαχιστοποιεί το σχίσιμο του ξύλου

Αδυναμίες

 • Τα νύχια λυγίζουν εύκολα
 • Ασθενέστερη δύναμη συγκράτησης
 • Δεν είναι καλό για σκληρά ξύλα

Τι είναι το Finish Nailer;

Τα Finish Nailers είναι μεγαλύτερη κατηγορία από τα brad nailers καθώς υπάρχουν πολλά μεγέθη και σχέδια. Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη είναι 16 ga. ακολουθούν τα 15 ga., και τα αγοράζετε και σε ευθεία και σε γωνιακή έκδοση. Ένα καρφωτικό φινιρίσματος πήρε το όνομά του επειδή χρησιμοποιείται πιο συχνά για ξυλουργική φινιρίσματος. Όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός του μετρητή, τόσο πιο παχύ είναι το καρφί, γεγονός που του δίνει επιπλέον δύναμη συγκράτησης.

Τα καρφωτικά φινιρίσματος διαπρέπουν στην τοποθέτηση σανίδων βάσης, χύτευσης στεφάνης, στρώσης, περιβλήματος και άλλων επενδύσεων. Το μεγαλύτερο 15 ga. Οι εκδόσεις είναι στην πραγματικότητα αρκετά ισχυρές για να τοποθετήσουν τα τζάμια της πόρτας και όχι μόνο την επένδυση.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα καρφωτικό φινιρίσματος που δεν μπορείτε, ή τουλάχιστον δεν πρέπει, να κάνετε με ένα καρφωτικό brad, και το μόνο πρόβλημα που σας μένει είναι ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη τρύπα για νύχια για να γεμίσετε. Τα νύχια φινιρίσματος είναι συνήθως διαθέσιμα σε μεγέθη που κυμαίνονται από 1 1/4″ έως 2 1/2″ μήκος.

Δυνατά σημεία

 • Εξαιρετικά ευέλικτο καρφωτικό
 • Εξαιρετική δύναμη συγκράτησης
 • Οι γωνιακές εκδόσεις μπορούν να χωρέσουν σε δυσπρόσιτες περιοχές

Αδυναμίες

 • Υψηλότερο κόστος εργαλείων και καρφιών
 • Μεγαλύτερες τρύπες για γέμισμα
 • Μπορεί να χωρίσει μικρά καλούπια

Η κατώτατη γραμμή

Έχετε τα δεδομένα τώρα, οπότε εδώ σας δίνω τις σκέψεις μου ως τακτικός χρήστης όλων αυτών. Νομίζω ότι για τους περισσότερους ανθρώπους το να έχεις δύο καρφωτικά σε καλύπτει, ώστε να μπορείς να ολοκληρώσεις σχεδόν κάθε εργασία. Για μένα αυτό είναι 18 ga. σουτιέν καρφωτικό και ένα 15 ga. φινίρισμα καρφωτικό.

Μου αρέσει η δύναμη και η ασφάλεια που παίρνω από τη χρήση ενός 15 ga. καρφωτικό που σε αντίθεση με ένα 16 ga. η έκδοση έχει καρφιά που στην πραγματικότητα δεν είναι φτιαγμένα από σύρμα, αλλά είναι πραγματικά καρφιά. Η δύναμη συγκράτησης μεταξύ των 16 και 15 ga. εκδόσεις είναι εκπληκτικά στιβαρή και το 15 ga. τα νύχια σπάνια λυγίζουν ή δένουν όπως το 16 ή 18 ga. εκδόσεις. Μπορώ να καρφώσω σχεδόν κάθε σκληρό ξύλο, ακόμη και παλιά ξύλα με το 15 ga. καρφωτής.

Χρησιμοποιώ το καρφωτικό μου brad για κομμάτια που δεν εξυπηρετούν κανένα δομικό σκοπό και δεν θα έχουν καμία πίεση στη δύναμή τους, όπως στοπ παραθύρων, χύτευση παπουτσιών, χύτευση όρμου, τεταρτημόριο ή για να κρατάω κάτι με ασφάλεια ενώ η κόλλα στερεώνεται σε μια άρθρωση .

Ακολουθεί μια γρήγορη αναφορά στο πάχος των καρφιών σε κάθε καρφωτικό στυλ για να σας δώσει μια καλύτερη αίσθηση του είδους της δύναμης συγκράτησης που θα έχετε από το εργαλείο.

 • Διάμετρος 18: 0,0478 ίντσες
 • Διάμετρος 16: 0,0598 ίντσες
 • Διάμετρος 15: 0,0673 ίντσες

Τώρα ξέρετε τη διαφορά και μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Ας ελπίσουμε ότι θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για όποια έργα έχετε τώρα οπλισμένοι με το κατάλληλο εργαλείο για τη σωστή δουλειά.